سید صدر الدین شریعتی؛ احمد نوروند؛ محسن ایمانی
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش تبیین و معرفی سبک مصرف غذا در آموزه های تعلیم و تربیت دین اسلام می باشد. روش: این تحقیق از نوع تحقیقات بنیادی نظری می باشد و به لحاظ روش تحقیق به صورت توصیفی و تحلیلی است و به روش کتابخانه ای و با استفاده از امکانات رایانه ای، مطالب از کتابخانه های دیجیتالی و صفحات وب جمع آوری شده است. یافته ها: توجهی جامع به گزاره ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش تبیین و معرفی سبک مصرف غذا در آموزه های تعلیم و تربیت دین اسلام می باشد. روش: این تحقیق از نوع تحقیقات بنیادی نظری می باشد و به لحاظ روش تحقیق به صورت توصیفی و تحلیلی است و به روش کتابخانه ای و با استفاده از امکانات رایانه ای، مطالب از کتابخانه های دیجیتالی و صفحات وب جمع آوری شده است. یافته ها: توجهی جامع به گزاره های اسلام در موضوع تغذیه نشانگر سبک و برنامه مشخص در مصرف غذا می باشد. در این تحقیق سعی شده است که با ارائه یک دستهبندی جدید در سبک مصرف غذا در اسلام نشان داده شود که نگاه اسلام به غذا یک نگاه یکبعدی نیست، فقط غذایی که دردهانمان میگذاریم مهم نیست؛ بلکه نگاه و بینش ما به غذایی که میخوریم چگونه است؟ از کجا آمده؟ چه باید بخوریم؟ در چه زمان و حالتی باید بخوریم؟ چگونه باید خورده شود؟ بعد از خوردن غذا چه باید کرد؟ نیز مهم می باشد. الگوی شناختی، الگوی اخلاقی، الگوی رفتاری و الگوی آثاری چهار وجهی هستند که سبک مصرف غذا در اسلام را تشکیل می دهند. نتیجه: از آنجا که یکی از مؤلفههای مهم برنامهی تربیتی اسلام توجه و اهمیت به تغذیه است و بر طبق این مفاهیم اسلام برنامه و سبکِ مشخص و جامعی را پیرامون موضوع بیان کرده است؛ لذا بر ماست که در بکارگیری آن در رویکرد و سیاست های اجتماعی توجه کافی داشته باشیم و بصورت اجرایی از آن بهره بگیریم.
حسن مختارپور؛ مهدی فتاحی
چکیده
هدف: از آنجایی که در زمینه ارتباط بین حافظه ضمنی و آشکار با مسائل زبان شناختی در ایران، تحقیقات اندکی صورت گرفته است، این مطالعه بر آن است که به بررسی فرآیند پردازش اطلاعات در زمینه واژه های مرتبط با غذا، تناسب اندام و اعضای بدن در زنان چاق و معمولی بپردازد، به این منظور با استفاده از آزمون های حافظه ضمنی و آشکار، دو زن بیمار مبتلا به ...
بیشتر
هدف: از آنجایی که در زمینه ارتباط بین حافظه ضمنی و آشکار با مسائل زبان شناختی در ایران، تحقیقات اندکی صورت گرفته است، این مطالعه بر آن است که به بررسی فرآیند پردازش اطلاعات در زمینه واژه های مرتبط با غذا، تناسب اندام و اعضای بدن در زنان چاق و معمولی بپردازد، به این منظور با استفاده از آزمون های حافظه ضمنی و آشکار، دو زن بیمار مبتلا به چاقی مفرط، ده زن چاق و ده زن معمولی مورد بررسی قرار گرفتند، در آزمون های حافظه، از واژه های مرتبط با غذا، تناسب اندام و اعضای بدن استفاده شد، نتایج آزمون ها حاکی از وجود حساسیت در حافظه ضمنی بود، بیماران مبتلا به چاقی مفرط در کامل کردن کلمه های مرتبط با غذا موفق ت ر از سایرکلمات بودند، زنان چاق در کامل کردن کلمات مرتبط با غذا و تناسب اندام بهتر عمل کردند و بالاخره در مورد زنان معمولی حساسیت خاصی دیده نشد و این افراد نسبت به انواع واژه ها حساسیت تقریباً یکسانی را از خود نشان دادند. آزمون حافظه آشکار، حساسیتی در میان گروه خاصی نشان نداد.